Opskrift på Kylligepie

juni 25, 2017

En god opskrift jeg har fra min mor. Den er altid et hit herhjemme, og er let at genopvarme i ovnen dagen efter, hvis man gerne vil lave en ret, som kan forberes på forhånd.

Ingredienser til 4 personer:

500 g kylling eller kyllingefilet
100 g bacontern
3 stk. porre
1 stk. løg
200 g champignon (kan undlades)
3 1/2 spsk. hvedemel
5 dl. hønsebouillon
1 dl. fløde
400 g butterdej
1 æg til pensling


How To:

Skær kyllingen i mundrette bidder og steg den. Sættes til side til senere.

Baconen steges sprødt og sættes til side.

Hak løg og porre og svits blandingen på panden sammen med champignonerne i et par minutter.

Varm ca. 30 g smør i en gryde og tilsæt melet. Melet røres grundigt ud, så der ikke er klumper, og bouillon tilsættes lidt efter lidt, så der dannes en opbagt sovs.
Tilsæt dernæst fløde, kylling, porre, løg, champignon og bacon. Smag til med salt og peber.

Hæld fyldet i et ovnfast fad, og lad det afkøle en smule.

Ovnen tændes på 200 C (alm. over/under varme) - 180 C varmluft.

Rul butterdejen ud så det passer i størrelsen på fadet, og kom det på. Brug en gaffel til at lave lufthuller i dejen - Husk at skære et lidt større hun i midten, så luften kan komme ud under bagning.

Pisk ægget og pensl tærten inden den sættes i ovnen og bages i 40 minutter.



Ingen kommentarer:

Leveret af Blogger.